Ιατρείο Κινητικών Διαταραχών

Κινητικές Διαταραχές

Οι κινητικές διαταραχές είναι κλάδος της Νευρολογίας που ασχολείται με παθήσεις που χαρακτηρίζονται από διαταραχή της κινητικότητας. Επειδή το νευρολογικό αίτιο που προκαλεί την κινητική διαταραχή περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα παθήσεων και η διάγνωση της συγκεκριμένης πάθησης είναι σημαντική για να δοθεί σωστή θεραπεία, είναι αναγκαίο ο Νευρολόγος να εξειδικεύεται στις κινητικές διαταραχές.  

Ο Αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, εξειδικεύθηκε στις κινητικές διαταραχές στο Henry Ford Hospital, του Μίσιγκαν, ΗΠΑ με δεύτερη εξειδίκευση στο Toronto Western Hospital, στο Τορόντο του Καναδά. Ο επιστημονικός αυτός τομέας, αποτέλεσε και το κύριο αντικείμενο της ακαδημαϊκής του καριέρας και των κλινικών μελετών στις οποίες συμμετείχε. 

Αιτίες που προκαλούν Κινητικές διαταραχές:

Επίσης κινητικές διαταραχές μπορούν να εμφανιστούν σε έδαφος άλλων νευρολογικών νοσημάτων, που δεν προκαλούν κατά μείζονα λόγο προβλήματα κινητικότητας, αλλά αυτά εμφανίζονται στην εξέλιξη της νόσου, όπως σε:

Για τις συχνότερες από τις παθήσεις με κινητικές διαταραχές, παρουσιάζονται αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα με ειδική αναφορά στις νεότερες θεραπευτικές επιλογές.

Σιδηρόπουλος Χρήστος, MD, PhD

Σιδηρόπουλος Χρήστος, MD, PhD

Αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας Michigan State University, ΗΠΑ
Ειδικός στη Νόσο του Πάρκινσον, στις Κινητικές Διαταραχές και στις άνοιες.
16 χρόνια μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδά
Εξειδικευμένος στη χρήση της αλλαντικής τοξίνης για νευρολογικές παθήσεις
Τεράστια εμπειρία στον έλεγχο καταλληλότητας για την εν τω βάθει νευροδιέγερση (DBS) και στην παρακολούθηση ασθενών

Ενημερωθείτε για τις σύγχρονες νευρολογικές θεραπείες