Διαταραχές ισορροπίας/ βάδισης

Οι διαταραχές στην ισορροπία και στη βάδιση μπορεί να οφείλονται σε πολλά διαφορετικά αίτια που εκτός από νευρολογικά μπορεί να είναι ορθοπαιδικά, προβλήματα στα αυτιά που προέρχονται από τον εγκέφαλο, να έχουν σχέση με ένα παλιό κάταγμα, μια αρθρίτιδα, μια παλαιά ή νέα βλάβη νεύρων, μια αρρώστια, μια επιπλοκή αρρώστιας.  

Αυτά τα διαφορετικά αίτια που προκαλούν αλλαγή στη στάση του σώματος και της κίνησης, αστάθεια, αδεξιοτητα στη βάδιση, μούδιασμα και έλλειμμα στην αίσθηση των άκρων, πρέπει να εξετάζονται από Νευρολόγο ειδικό στα κινητικά προβλήματα. 

 Μορφές διαταραχών της βάδισης είναι:

Για τη διάγνωση των διαταραχών ισορροπίας και βάδισης, ο εξειδικευμένος και έμπειρος στις διαταραχές κίνησης Νευρολόγος, λαμβάνει πλήρες ιστορικό και διενεργεί ολοκληρωμένη κλινική/νευρολογική εξέταση όλων των μελών του σώματος..

Επί ενδείξεως ακολουθεί η  ηλεκτρομυογραφική μελέτη με την οποία θα διερευνηθεί πιθανή ύπαρξη νευροπάθειας ή μυοπάθειας. Αναλόγως των ευρημάτων, μπορεί να διενεργηθούν άλλες, εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία που θα καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου και θα απομειώσει τα συμπτώματα.

Σιδηρόπουλος Χρήστος, MD, PhD

Σιδηρόπουλος Χρήστος, MD, PhD

Αναπλ. Καθηγητής Νευρολογίας Michigan State University, ΗΠΑ
Ειδικός στη Νόσο του Πάρκινσον, στις Κινητικές Διαταραχές και στις άνοιες.
16 χρόνια μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδά
Εξειδικευμένος στη χρήση της αλλαντικής τοξίνης για νευρολογικές παθήσεις
Τεράστια εμπειρία στον έλεγχο καταλληλότητας για την εν τω βάθει νευροδιέγερση (DBS) και στην παρακολούθηση ασθενών

Ενημερωθείτε για τις σύγχρονες νευρολογικές θεραπείες